Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

                  Ι.Μ. Γορτύνης & Αρκαδίας

Ενορία Αγ. Δέκα

Ηρακλείου Κρήτης

Με επικεφαλής το δήμαρχο Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη αναχώρησε χθες από το λιμάνι του Ηρακλείου ένα πούλμαν με συγχωριανούς μας με προορισμό το Τολό Αργολίδος.

Η επίσκεψη αυτή είναι η συνέχεια της Προσκυνηματικής επίσκεψης, που είχαν πραγματοποιήσει κάτοικοι του Τολού τον Νοέμβριο 2017, στο χωριό μας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε μεταφερθεί για προσκύνημα από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τολού Αργολίδας η ιερή εικόνα των Αγίων Δέκα.

Με απόφαση των Δημοτικών συμβουλίων των δήμων Γόρτυνας και Ναυπλιέων οι δύο δημοτικές ενότητες Αγ. Δέκα και Τολού, θα αδελφοποιηθούν την Κυριακή το πρωί στις 11.30 σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο δημοτικό σχολείου του Τολού.

Σήμερα Σάββατο εξάλλου ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, στις 19.30 το απόγευμα, με παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάσεις και τιμητικές βραβεύσεις.

Την αποστολή εκτός του Δημάρχου κ. Σχοιναράκη, συνοδεύουν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπομποδάκης, ο ιερέας του χωριού μας πατηρ Γ. Ραπτάκης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Δέκα κ. Καπαρουδάκης.

Tolo 01

Tolo 02

Tolo 03

Tolo 04

Tolo 05

Tolo 06

Tolo 07

Tolo 08

Tolo 09