Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

                  Ι.Μ. Γορτύνης & Αρκαδίας

Ενορία Αγ. Δέκα

Ηρακλείου Κρήτης

Leipsana AgAndreaΜεγάλη τιμή για το χωριό και την ενορία μας, η οποία θα υποδεχθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (εορτή Αγ. Χαραλάμπους), τα Ιερά Λείψανα του μεγάλου υμνογράφου της εκκλησίας μας Αγ. Ανδρέα Κρήτης. Παράλληλα με τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Ανδρέα, στο χωριό μας θα βρίσκονται οι αδελφοί Κρήτες από το Τολό Αργολίδος, ως ανταπόδοση της περσινής επίσκεψης αδελφοποίησης του χωριού μας με το Τολό.
Όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωση του ο ιερέας του χωριού μας πατήρ Γ. Ραπτάκης την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (εορτή του Αγ. Χαραλάμπους) θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγ. Δέκα Αρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου.
Τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος έζησε στην περιοχή μας, και είναι ο υμνογράφος του Μεγάλου Κανόνα της εκκλησίας μας, παραχωρήθηκαν ευγενικά στην ενορία μας από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Υψηλού της Μυτηλίνης.
Οι προετοιμασίες στην ενορία και στο χωριό μας είναι εντατικές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή, τόσο για την υποδοχή και την φιλοξενία των αδελφών Κρητών του Τολού, όσο και για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Ανδρέα.