Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

                  Ι.Μ. Γορτύνης & Αρκαδίας

Ενορία Αγ. Δέκα

Ηρακλείου Κρήτης

kidia raptaki1

kidia raptaki2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kidia raptaki3

    kidia raptaki4

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θλίψη επικρατεί στη Γόρτυνα από τον θάνατο του πατέρα Γεώργιου Ραπτάκη, σε ηλικία  56 ετών.Ο πατέρας Γεώργιος διακρινόταν για την απλότητα, την πίστη, την εργατικότητά του και την αγάπη του προς την αγία μας Εκκλησία. Υπήρξε μια ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα που έχαιρε σεβασμού και εκτιμήσεως.

 

Δήλωση Μιχάλη Κοκολάκη για την απώλεια του π. Γεωργίου Ραπτάκη

«Ο πατέρας Γεώργιος Ραπτάκης διακρίθηκε για την ευγένεια, την σεμνότητα, την διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, το ήθος και την καλοσύνη του. Ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Δέκα άφησε το στίγμα του στην τοπική κοινωνία και, ευρύτερα, στην κοινωνία της Γόρτυνας, με το πλούσιο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του. Θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του»

Η ανακοίνωση του Α.Σ. Γόρτυς:

«Το Α.Σ. Γόρτυς όπως και όλο το χωριό μας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς θρηνεί για τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό του ποιμενάρχη του χωριού μας π. Γεωργίου Ραπτάκη που «έφυγε» χθες στα 56 του χρόνια.

Ο π. Γεώργιος Ραπτάκης ήταν ένας ποιμενάρχης που με την πολύχρονη παρουσία του στο χωρίο μας, σφράγισε με τον πιο ανεξίτηλο τρόπο τα θρησκευτικά και όχι μόνο πράγματα του χωριού μας.

Πρωτοπόρος, διορατικός, ακούραστος και ασυμβίβαστος δεν δίστασε πολλές φορές να τα βάλει με όλους και με όλα, προκειμένου να επιτύχει πάντα το καλύτερο για το ποίμνιο του. Παιδικές χαρές, δεντροφυτεύσεις, πνευματικά κέντρα, η πρωτοπόρα για την εποχή της ιστοσελίδα της εκκλησίας μας, θρησκευτικός τουρισμός, ακούραστο φιλανθρωπικό και θεολογικό έργο είναι μερικά μόνο από τα όσα αφήνει πίσω του ο π. Γεώργιος. Η μορφή του θα δεσπόζει πάντα στο χωριό μας, αλλά το κενό του δυστυχώς θα μείνει δυσαναπλήρωτο.

Το Α.Σ. Γόρτυς εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Καλό ταξίδι π. Γεώργιε